HAMARAT ELLER'DEN ZEYTİN CAFE”

HAMARAT ELLER

Burhaniye ilçesinde Hamarat Eller” diye adlandırılan Zeytin Kadın Kooperatifinin kurduğu girişimcilik ve sosyal proje olan Zeytin Cafe” hizmete girdi.

 Burhaniye ilçesinde “Hamarat Eller” diye adlandırılan Zeytin Kadın Kooperatifinin kurduğu girişimcilik ve sosyal proje olan “Zeytin Cafe” hizmete girdi. Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “Çağdaşlaşmak istiyorsak. Atatürk’ün çizdiği muhasır medeniyetler seviyesini yakalamak gibi bir hedefimiz varsa kadınların mutlaka ekonomik olarak da özgür olmaları gerekir” dedi.

 Burhaniye ilçesinde “Hamarat Eller” diye adlandırılan ve Burhaniye Belediyesi tarafından desteklenen Zeytin Kadın Kooperatifinin kurduğu girişimcilik ve sosyal proje olan Öğretmenler Mahallesinde Kadın Platformu olarak kullanılan mekânda “Zeytin Cafe” açılışı yapılarak hizmete girdi.

“Kadın Kooperatifleri yasal mevzuatında halen yapılması gereken düzenlemelerin yapılmaması kooperatiflerin amaç ve hedeflerine ulaşmasında ciddi sorunlara neden olmaktadır” diyen Zeytin Kooperatifi Başkanı Sevil Turgut, “Kooperatifimiz 7 kurucu ortak ile bugün 13 kişiye ulaştı. İsteğimiz, bu sayıyı çok daha fazlalaştırmak ve böylece çalışma alanlarını da daha fazla çeşitlendirmek. Amacımız Burhaniyeli kadınlara çeşitli istihdam olanakları yaratmak, kadınlarımızı güçlendirerek zorlu yaşam koşullarına karşı daha özgüvenli kadınlarla Burhaniye`yi tanıtmak ve çevreye karşı duyarlılığı arttırmaktır. Hedeflerimiz; bölgemize ait olan gıda ve elişi ürünlerin iç ve dış piyasada pazarlanması ve satılmasını sağlamaktır” dedi.

Zeytin Kadın Kooperatifinin kurduğu girişimcilik ve sosyal proje olan “Zeytin Cafe”nin hizmete girmesinde yardımlarını esirgemeyen Balıkesir Milletvekili Nedret Akova ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile destek veren tüm hanımlara teşekkür etti.

“Çok önemli bir projedeyiz, çok önemli bir sürecin kilometre taşındayız. 2005’ten beri hanımlarımıza daha fazla olanak sunmak adına birçok projeyi gerçekleştirdik” diyen ve buraya geliş sürecini anlatan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “Çağdaşlaşmak istiyorsak. Atatürk’ün çizdiği muhasır medeniyetler seviyesini yakalamak gibi bir hedefimiz varsa kadınların mutlaka ekonomik olarak da özgür olmalarını ve kendi işlerini kendi kurmalarını biz temin etmek durumundayız diye düşündük. İşte Burhaniye’de sizler sayesinde adım adım bu noktaya geldik ”dedi.

Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi gösterilerinden sonra pilav - ayran ikram edildi. “Zeytin Cafe” açılışı katılımcıların hoş sohbetleriyle son buldu. Enver DOLGUN



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı